Kalerábové karbonátky
veľký kaleráb alebo zopár menších, 1 väčšia cibuľa, 4 vajcia, hrnček mlieka, asi 1,5 hrnčeka až dva hrnčeky polohrubej múky, soľ, mleté biele korenie, mletá červená paprika, soľ, petržlenová vňať, olej na vysmážanie
Dressing: kyslá smotana, 1 biely jogurt, biele korenie, soľ
Do väčšej misy dajte nahrubo postrúhaný kaleráb, nakrájanú cibuľu. Pridajte štyri vajcia, hrnček mlieka, ďalej toľko polohrubej múky, aby vzniklo polotuhé cesto, soľ podľa chuti, mleté biele korenie, mletú červenú papriku podľa chuti a nasekanú petržlenovú vňať. Zmes dobre zamiešajte.
Lyžicou dávajte do horúceho oleja malé kopčeky a vysmažte do zlatista. Karbonátky dajte odtiecť na papierový obrúsok, aby sa zbavili prebytočného tuku. K fašírkam sa hodia zemiaky na rôzne spôsoby, napr. s týmto dressingom.
Dressing z kyslej smotany a bieleho jogurtu: V mise rozmiešajte kyslú smotanu s bielym jogurtom a soľou. Pridajte mleté biele korenie a nasekanú petržlenovú vňať. Nakonic premiešajte.