Kuracia roláda s jogurtovou omáčkou

Potrebujeme:

kuracie prsia, špenát alebo petržlenová vńať, trocha oleja, mleté biele korenie, soľ
Dressing: 5 lyžíc majonézy, 1 biely jogurt, šťava z citróna, petržlenová vňať

Ako na to:

Petržlenovú vňať nasekajte nadrobno, ak zoženiete čerstvý špenát, použite špenát. Kuracie prsia (alebo morčacie) cez igelitový sáčok rozklepte z oboch strán, pozor aby ste nepotrhali mäso, potom by sa roláda zle krájala. Každý rezeň potrite olejom, posoľte a husto posypte vňaťou.
Petržlenový rezeň opatrne zviňte do rolády a poriadne zabaľte do alobalu. Alobalové rolky dajte do hrnca, zalejte vodou a varte od bodu varu 25 - 30 minút. Zabalené rolády v alobale nechajte úplne vychladnúť a neodbalené ich dajte do chladničky a krájajte až na druhý deň.
Tým, že bolo mäso zabalené v alobale, bude šťavnaté, mäkké a voňavé. Rolády sa budú dať výborne krájať, až keď budú dobre vychladené v chladničke. Nakrájajte priečne a naukladajte na misy, ozdobte podľa vlastnej fantázie a ak chcete, prelejte ich jogurtovo-majonézovou omáčkou.
Jogurtovo-majonézová omáčka: Zmiešajte 5 PL majonézy, jeden biely jogurt, šťavu z citróna, soľ a petržlenovú vňať.

25.07.2008

Podobné recepty