Šarišská roláda
bravčové stehno cca kilo, moravské údené 3-4 plátky, koreniny - soľ, bylinkové maslo, cesnak, horčica, rasca mletá, mleté čierne korenie, cibuľa...
Ako na to:Mäso si rozdelíme na dve časti, orez pomelieme a veľký kus si prerežeme a ponakrajujeme. Vyklepeme čo najväčší plát. Osolíme, potrieme horčicou, okoreníme a posypeme bylinkami. Mleté mäso si sparcujeme - vajíčko, soľ, korenie, namočená žemľa. Na plát okoreneného mäsa dáme mleté mäso a pridáme údené plátky. Zrolujeme a môžeme previazať niťou. Vložíme do zapekacej nádoby a podlejeme vodou. Vložíme cibuľu a posypeme bylinkami. Uzavrieme nádobu a vložíme do predhriatej rúry na 220st. na hodinku. Dusíme. Po hodinke vyberieme, otvoríme a pooblievame šťavou. Vložíme späť a zapečieme, stačí len par minút, 10 -15 a vyberieme. Prerežeme a podávame s ryžou či zemiakmi.