Kakaové osie hniezda
Kysnuté cesto: 250 g polohrubej múky, 1/8 l mlieka, 20 g droždia, 60 g Hery, 1 žĺtok, 50 g cukru, štipka soli
Kakaová plnka: 6 ČL kakaa, 1 ČL škorice, 0,3 dcl mlieka, 1 PL práškového cukru, cca 7-8 postrúhaných okrúhlych piškót
Z trochy mlieka, cukru a droždia si pripravíme kvások. Múku, žĺtok, cukor, soľ, zvyšok mlieka s rozpustenou herou (nesmie byť horúce) a kvások dáme do misy a vymiesime hladké cesto. Pol hodinu necháme kysnúť.
Kakaová plnka: Všetky prísady zmiešame, piškóty pridávame podľa potreby, tak aby plnka nebola príliš riedka ani hustá a aby sa dala natrieť.
Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme na cca 1 cm hrúbku. Natrieme plnkou a zrolujeme. Nakrájame ako roládu - cca 2 cm hrubé plátky (krája sa to ťažšie, cesto je mäkké a plnka trošku vyteká).
Uložíme na plech s papierom na pečenie. Predhrejeme si rúru na 190 °C a upečieme.