Zeleninové placky s namáčadlom
Placky: brokolica, karfiol, 3 vajcia, cesnak, 1 celozrnný rožok, mlieko, drvená rasca, soľčanka, mleté čierne korenie, strúhanka
Na namáčadlo: 2 kyslé smotany (najlepšie 10%-né), čerstvý kôpor, cesnak, soľ
Uvaríme karfiol a brokolicu do polomäkka. Poroztláčame vidličkou, pridáme rozdrobený rožok namočený v mlieku, vajcia a postupne okoreníme mletým čiernym korením, rascou, soľčankou a cesnakom.
Formujeme placky, ktoré obaľujeme v strúhanke a poukladáme na vopred jemne naolejovaný plech - upečieme do chrumkava a dozlatista.
Namáčadlo pripravíme z kyslých smotán, do ktorých zamiešame na jemnúčko nakrájaný kôpor, cesnak a soľ. Potom už len kúsky placiek namáčame v namáčadle.