Jadranské rezy
Cesto: 4 vajcia, 150-200g práš. cukru, 200 g hladkej muky, 1 prášok do pečiva, 2-3 PL kakaa, 0,8 dcl oleja, 250 ml vlažnej vody, citrón. kôra
Plnka: 1/2 l mlieka, 2 Zlaté klasy, 1 žĺtko (nemusí byť), 200 g práš. cukru, 1 maslo (250 g), pražené lieskové oriešky
Šľahačka, strúhaná čokoláda
Cesto: Cukor si rozdelíme na polovice. S jednou polovicou vyšľaháme žĺtka a s druhou bielka. Zmiešame obe masy, pridáme múku, prášok do prečiva, citrónovú kôru, vlažnú vodu, olej a kakao. Masu vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Krém: V mlieku uvaríme Zlaté klasy s cukrom na hustý puding. Medzitým si ešte pripravíme pražené mleté lieskové oriešky, ktoré vmiešame do horúceho krému. Dáme vychladnúť, a keď je krém studený vmiešame doň maslo.
Krém natierame na studený plát. Na krém natrieme ešte šľahačkovú vrstvu vyšľahanú z práškových šľahačiek a nakoniec posypeme strúhanou čokoládou alebo strúhanými orieškami.