Mini-zákusky Petit Fours

Potrebujeme:

Cesto: 250 g polohrubej múky, 250 g práškového cukru, 200 ml oleja, 200 ml mlieka, 1 prášok do pečiva, 5 vajec, kakaový prášok Ozdobenie: punčová poleva v prášku, červená marmeláda, marcipánové ozdoby, papierové košíčky

Ako na to:

Žĺtka vymiešajte dohladka s práškovým cukrom a olejom, potom primiešavajte múku s mliekom a práškom do pečiva a na záver pridajte sneh z bielkov. Cesto rozdeľte na dve časti, do jednej dajte kakao v prášku, dobre vymiešajte a na mastnom papieri upečte.
Každé cesto hneď po upečení jemne zaťažte, aby bol povrch rovný, aby neboli na upečenom pláte hrbolčeky. Potom stiahnite dole mastný papier, spodné cesto potrite redším džemom alebo marmeládou. Prikryte druhým plátom, okraje zarovnajte a nakrájajte úhľadne. Snažte sa krájať rovnako veľké štvorčeky alebo obdĺžniky.
Zákusky obaľujte alebo polievajte punčovou polevou. Ozdobte marcipánovými ozdôbkami a nechajte zaschnúť.
Z uvedenej dávky vyjde asi 80 drobných zákuskov. Skladujte v uzatvárateľnej dóze.

02.09.2008

Podobné recepty