Jablkové lievance

Potrebujeme:

na cca 25 lievancov
2 vajcia, 4 PL kryštálového cukru, 1 škoricový cukor, 4 PL polohrubej múky, 1 kyslá smotana, 1 KL prášku do pečiva, 3 jablká, práškový cukor na posypanie, olej na smaženie

Ako na to:

Do misy rozklepnite dve vajíčka, pridajte cukor, škoricový cukor a elektrickým šľahačom vyšľahajte do peny. Potom pridajte múku, kyslú smotanu (ak máte náhodou doma zakysanku alebo acidko, kľudne použite to), kávovú lyžičku prášku do pečiva a tri nahrubo nastrúhané jablká. Zmes dobre zamiešajte a nechajte chvíľočku odstáť. Zatiaľ nechajte rozpáliť lievancovú formu a jemne ju vymažte olejom. Olej používajte naozaj iba minimálne, skôr ich smažte na skoro suchej panvici. Pred každým novým vliatím cesta do formy, ju jemne mašlovačkou vymažte. Upečte lievance z každej strany. Do každého okienka dajte asi jednu polievkovú lyžicu jablkovej zmesi. Posypte práškovým cukrom, "obhádžte" jabĺčkami.

25.06.2008

Podobné recepty