Tortelliny s nivovou omáčkou

Potrebujeme:

1 bal. tortellín (balenie 500 g), ricota (špenát), cca 0,7 l mlieka, soľ, hladká múka, cca 10-15 dkg syra Nivy, 2 lyžice obyč. oleja (Raciol), olej olivový na pokvapkanie cestovín, muškátový oriešok, olivy

Ako na to:

Uvaríme si bešamel a to tak, že na dno hrnca dáme rozpáliť olej, prisypeme hladkej múky, aby prekryla olej a restujeme do bledohneda. Keď je múka orestovaná tak ju zalejeme cca 0,5 l studeného mlieka a za stáleho miešania varíme na miernom ohni.
Mlieko musí byť ozaj studené, aby sa Vám nespravili hrčky. Varíme cca 45 minút, pričom dolievame mlieko, aby sme mali konzistenciu takú akurát. Pred koncom dáme rozpustiť syr niva, dochutíme soľou, muškátovým orieškom (2-3 krát strúhnite na strúhadle).
Do vriacej osolenej vody nahádžte tortelliny a nechajte variť, ako je uvedené na návode. Uvarené cestoviny prepláchnite studenou vodou a nechajte poriadne odkvapkať. Odkvapkané tortelliny polejte olivovým olejom, aby sa nelepili.
Naservírujte ich na tanier a polejte omáčkou.

31.07.2008

Podobné recepty