Baklava

Potrebujeme:

lístkové cesto, 250 g masla, 200 g v mažiari rozdrvených orechov, 40 g jemnej strúhanky, cukor a med
Sirup: cca 0,5 l vody a cukor

Ako na to:

Lístkové cesto pokrájame asi na 5 bochníčkov. Na panvici rozpustíme 150 g masla a na ňom osmažíme 200 g v mažiari rozdrvených orechov, 40 g jemnej strúhanky, cukor a med.
Každý bochníček rozváľkame na tenko. Do vymastenej zapekacej misky ukladáme vrstvu cesta, ktoré najprv potrieme rozpusteným maslom a naň položíme vrstvu orechovej plnky, a tak to striedame. Navrchu zostane cesto.
Koláč pokrájame na kosoštvorce a ešte pred pečením vložíme do rúry. Pečieme pri 200 C do zlatista. Po upečení polejeme cukrovým sirupom.
Sirup: Cca 0,5 l vody a cukru toľko, aby sa po uvarení urobila niť.

05.12.2008

Podobné recepty