Kysnutá bábovka s kakaom
Cesto: 450 g polohrubej múky, 5 PL práškového cukru, 2 žĺtka, 250 ml mlieka, 1 vanilkový cukor, 50 g masla, 1 1/2 ČL sušených kvasníc
Plnka: 5 PL kakaa, 7 PL cukru, 80 g masla
Kysnuté cesto: Z 1/2 dcl mlieka, 20 g kvasníc a 1 PL cukru zarobte kvások, ktorý potom primiešate k ostatným surovinám. Cesto by malo byť skôr redšie.
Zatiaľ zmiešajte kakao s cukrom. Vykysnuté cesto vyváľkajte a potrite roztopeným maslo. Posypte kakaovo-cukrovou zmesou, a ak vám zvýšilo roztopené maslo pokvapkajte ním vrch.
Cesto zviňte do rolády a vložte do vymastenej bábovkovej formy. Pečte asi 3/4 hodiny na 175 C. Bábovku ocukrujte a podávajte.