Prekladaný pekáč

Potrebujeme:

cibuľu, kyslú kapustu, soľ, cukor, mletú rascu, koreniny podľa chuti (kečup, horčicu, korenie na steaky, korenie na brav.mäso), sojovú omáčku, zemiaky, mlieko, maslo

Ako na to:

Kyslú kapustu orestujeme na cibuľke, pridáme kúsok soli, mletú rascu a poprípade cukor, ak je veľmi kyslá. Mleté mäso podusíme na cibuľke, okoreníme, osolíme a pridáme korenie podľa chuti. Tiež môžeme pridať kečup a horčicu a podlievame vodou, pokiaľ nie je hotové. Môžeme nechať viacej šťavy, aby v pekáči bolo šťavnaté.
Zo zemiakov spravíme klasické pyré. Vrstvíme na vymastený a strúhankou vysypaný pekáč. Prvá vrstva kyslá kapusta, druhá vrstva je mleté mäso a vrchná vrstva je pyré. Dáme zapiecť do rúry.

23.09.2008

Podobné recepty