Sacherova torta po domácky
130 g masla, 110 g práškového cukru, vanilku alebo ak nemáte vanilkovú esenciu tak jeden vanilkový cukor, 6 vajec, 130 g čokolády na varenie, 100 g kryšt.cukru, 130 g hladkej múky, marhuľový lekvár
Poleva: 200g kryštálového cukru, cca 100 ml vody, 150 g čokolády na varenie, kúsok Cery
Maslo, práškový cukor a vanilku zmiešame do peny. Pridáme vanilkovú esenciu a žĺtka. Z bielkov vyšľaháme sneh, pridáme kryštálový cukor a ešte došľaháme. Maslo so žĺtkami vymiešame.
Do maslovo-žĺtkovej zmesi pridáme zmäknutú čokoládu. Sneh pomaly vmiešame do zmesi. Pridáme múku a premiešame.
Pripravíme si formu, ktorú maslom vymastíme a vysypeme múkou. Dáme piecť na cca 50 minút pri 175 °C (záleží od rúry).
Upečený korpus rozdelíme na dve polovice a natrieme lekvárom.
Pripravíme si zatiaľ polevu: Dáme variť cukor a vodu, kým sa cukor rozpustí. Pridáme čokoládu a polejeme ňou tortu.