Bravčové mäso na šalotke
Potrebujeme:
1, 5 kg bravčového mäsa, 6 šalotiek, 40 g masla, 2 citróny, 1 PL kapár, 2 PL horčice, 1 zväzok petržlenovej vňateň, 1 pohár suchého bieleho vína, tuk na vymastenie pekáča, soľ
Ako na to:Osolené mäso potrite zmesou z kapár nakrájaných nadrobno, zo zmäknutého masla, z posekanej petržlenovej vňate, horčice a šťavy z 1 citróna. Do vymasteného pekáča vložte mäso, šalotku a citrón nakrájaný na kolieska, podlejte vínom a pečte zakryté 40 min. pri teplote 180 °C. Potom pekáč odkryte, zvýšte teplotu na 200 °C a za občasného podlievania pečte ďalších 40 min.
21.08.2006