Tekvicový Eintopf
300 g bravčového mäsa, 1 mladá tekvica (asi 1 kg), 5 PL oleja, 1 stredná cibuľa, 1 KL mletej papriky, čierne korenie, 250 ml kyslej smotany, 2 PL hladkej múky, kôpor čerstvý, sterilizovaný alebo sušený, soľ
Ako na to:Na drobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme papriku a na kocky pokrájané mäso. Osolíme, podlejeme vodou a dusíme do mäkka. Tekvicu očistíme a postrúhame na hrubšom strúhadle. Pridáme k mäsu a prilejeme toľko vody, aby bola tekvica ponorená. Dusíme chvíľu, kým nie je tekvica „ na skus“. Na chvíľu odstavíme z ohňa. V smotane rozšľaháme múku a primiešame k tekvici. Prichutíme kôprom a necháme ešte chvíľku povariť. Ak je treba, môžeme pokrm ešte zriediť vývarom alebo len vodou. Podávame s varenými zemiakmi alebo s chlebom.
Tip: Mäkké, nezrelé vnútro tekvičky nevyhodíme, ale pokrájané na kocky pridáme do obyčajného leča z paprík a paradajok, čím vylepšíme chuť hotového jedla.