Plnené škoricové košíčky s marcipánovým uškom

Potrebujeme:

Cesto: 16 dkg hladkej múky, 10 dkg Hery, 4 dkg orechov, 1 žĺtok, 1 lyžica rumu, 1 lyžička škorice, citrónová kôra z pol citróna,
Marcipánové uško: 10 dkg cukru, 10 dkg sušeného mlieka, 1 bielko
Krém: 1/4 vody, vanilkový puding, 25 dkg cukru krupica, 1 maslo

Ako na to:

Zo surovín urobíme cesto. Dáme ho do chladničky odpočinúť asi na 8 hodín do mikroténového sáčku alebo alobalu.
Plníme do formiček tak, aby tam zostala diera na krém. Dáme upiecť a vychladnuté plníme. Úplne naspodok, dáme pol lyžičky výraznej marmelády. Na do dáme vanilkový puding. Polejeme čokoládou, pokiaľ nie je čokoláda stuhnutá zasunieme marcipánového uško.
Marcipánové uško: Cukor, sušené mlieko a bielok zmiešame a vyváľkame na mikroténovém sáčku vysypanom cukrom. Vykrajujeme uši formičkou. Dáme na alobal a necháme stuhnúť.
Krém: Z 1/4 litru vody uvaríme 1 vanilkový puding, môže byť aj čokoládový. Osladíme cukrom (krupica) a dáme vychladnúť. Heru našľaháme do peny a pomaly zašľaháme do pudingu.

05.12.2008

Podobné recepty