Jahodovo-pudingový koláč
Cesto: 4 vajcia, 200 g prášk.cukru, 200 g hl.múky, 1 dcl oleja, 10 PL horúcej vody, 1 prášok do pečiva
Plnka: 1 l mlieka, 3 Zlaté klasy, 300 g kryš.cukru, 2 kyslé smotany
2 šľahačky, 2 stužovače do šľahačky, 1 čokoládu na varenie a 4 jahodové kompóty v konzerve
Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme múku s práškom do pečiva, olej, vodu a nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný plech upiecť do ružova.
Medzitým si nechajte odkvapkať jahody. Z mlieka, Zlatých klasov a cukru uvaríme hustý puding a necháme ho úplne vychladnúť. Po vychladnutí, do pudingu zľahka zašľaháme kyslé smotany.
Na upečené cesto poukladáme jahody a na ne rozotrieme celý pudingový krém. Na krém ďalej navrstvíme šľahačku, ktorú sme vyšľahali spolu so stužovačmi a môžete pridať aj 1 vanil.cukor. Celý koláč ešte posypeme nastrúhanou čokoládou.