Harlekýnska kocka
Cesto: 8 vajec, 180 g prášk.cukru, 160 g mletých lieskových orieškov, 50 g strúhanky a 1/2 balíčka prášku do pečiva
Krém: 4 šľahačky a 3 čokolády na varenie
3 šľahačky a 3 stužovače do šľahačky, pomleté orechy cca 160-180 g
Krém treba pripraviť deň vopred. Šľahačky vymiešame nad parou spolu s čokoládami. Necháme vychladnúť, a potom ručným šľahačom na nízkych otáčkach mixujeme 3 minúty. Krém odložíme do chladničky a na druhý deň ho znova vyšľaháme, ale už na hustý krém.
Cesto: Žĺtka vymiešame s cukrom, strúhankou, práškom do pečiva a orechmi. Nakoniec pridáme vyšľahaný sneh z bielkov a dáme upiecť na vymastený a múkou vysypaný plech.
Na upečené a vychladnuté cesto rozotrieme krém. Na krém navrtsvíme šľahačky, ktoré sme vyšľahali spolu so stužovačmi. Posypeme mletými orechmi.
Príprava orechov: Najprv ich na sucho opražíme, aby sme sa zbavili šupky (pošúchajte ich v dlaniach a šupka pekne zíde).