Zapekaná kyslá kapusta

Potrebujeme:

cca 3 zemiaky (surové), 2 mrkvy, 40 g masla, 1 pór, zhruba 400 ml slepačieho vývaru (prip. bujón), 500 g kyslej kapusty, mleté čierne korenie, soľ, 1 KL cukru, 1-2 jabĺčka, 1 pár špekačiek (prip. hrubé párky alebo kúsok klobásky), 20 dkg tvrdého syra

Ako na to:

Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame, pór a mrkvu tiež. Na rozohriatom masle niekoľko minút, cca 5 min, dusíme. Zalejeme 250 ml vývarom, prikryjeme a dusíme cca do 10 minút.
Vytlačenú kapustu nakrájame, pridáme k zelenine, osolíme, okoreníme, posypeme cukrom a prikryjeme. Varíme cca 15 minút.
Počas varenia podlievame.
Jablká očistíme, nakrájame na kocky a dáme ich k zelenine po 15 min dusenia. Potom ešte varíme 5 minút. Zeleninu dáme do vymastenej zapekacej misy. Posypeme strúhaným syrom a dáme do vyhriatej rúry zapiecť.

20.10.2008

Podobné recepty