Makovo-jablkovo-banánová štrúdľa

Potrebujeme:

1 balenie lístkového cesta, 2 PL slivkového lekváru, 250 g maku, 150 g práškového cukru, 80 g hrozienok, 40 g masla, 2-3 jablká, jeden banán, ½ dcl mlieka, rozšľahané vajíčko na potretie, práškový cukor na posypanie

Ako na to:

Lístkové cesto vyváľkame na mastnom papieri. Do práškového cukru vylejeme poldeci mlieka a vymiešame do hladka. Do zmesi pridáme dve PL slivkového lekváru, rozpustené maslo a hrozienka (ktoré sme najprv namočili na 20 minút do horúcej vody). Pridáme nastrúhané jablká a jeden banán.
Do misy pridáme zomletý mak a všetko spolu dôkladne premiešame. Na rozbalené lístkové cesto dajte do stredu všetku plnku a opatrne skúste zvinúť, prip. iba preložte okraje a dobre ich postláčajte, aby plnka nevytekala. Potrite rozšľahaným vajíčkom a popichajte jemne vidličkou.
Pečieme 20 minút pri teplote 200 stupňov. Vychladnutú ju posypeme práškovým cukrom.

23.09.2008

Podobné recepty