Fazuľová polievka s hríbami a vajcom

Potrebujeme:

200 g bielej fazule, 150 g mrkvy, 100 g petržlenu, 2-3 zemiaky, 4 strúčiky cesnaku, 1 bobkový list, 15 ks sušených hríbov, 200 ml smotany na varenie, 2 PL hladkej múky, 2 vajcia, 1 kocka zeleninového bujónu, soľ, vegeta, ocot

Ako na to:

Deň vopred namočenú fazuľu zalejte 1,5 l vody, pridajte na kocky pokrájanú zeleninu, bobkový list a dajte variť. Pridajte prstami rozmrvenú bujónovú kocku a pretlačený cesnak. Asi po 30 min. pridajte sušené hríby. Keď je fazuľa mäkká, polievku osoľte, prilejte smotanu rozmiešanú s hladkou múkou a nechajte prejsť varom.
Potom do polievky vlejte vajcia, jemne premiešajte a ešte 2-3 min. povarte. Na záver dochuťte octom a vegetou.

10.03.2006

Podobné recepty