Zapekaný kel s mletým mäsom a ryžou
kel, mleté, mäso, ryža, soľ, vegeta, rasca, čierne korenie (alebo akékoľvek podľa chuti), cesnak, trošku kečupu, vajíčka, mlieko alebo smotana, olej
Ako na to:Uvaríme, vlastne udusíme si ryžu. Mleté mäso si orestujeme na oleji, pridáme soľ, korenie, cesnak (buď rozdrvený alebo na plátky), trochu kečupu a podlejeme troškou vody. Potom udusíme. Kel pokrájame na kúsky a dáme do osolenej vody s rascou, varíme tak max. 5 minút, nech len trošku zmäkne. Zoberieme plech (používame silikónový, pri normálnom je potrebné ho vymastiť a vysypať strúhankou) a na spodok dáme zmäknutý kel. Naň ucapkáme mleté mäso a navrch dáme ryžu, dobre popritláčame rukou. V nádobe si rozmiešame vajíčka s mliekom (alebo smotanou) a vegetou. Túto zmes vylejeme na ryžu a dáme zapiecť.