Jablkovo-škoricové muffiny

Potrebujeme:

Suché suroviny: 1,5 hrnčeka hrubej múky, 1,5 ČL prášku do pečiva, 1,5 ČL škorice, 3/4 hrnčeka kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor
Mokré suroviny: 1/3 hrnčeka masla, 1 vajce, pol hrnčeka mlieka, 1 hrnček nastrúhaných jabĺk (cca 2 stredne veľké jablká)
Ostatné: hrozienka

Ako na to:

Zmiešame suché suroviny: Hrubú múku, cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva a škoricu. Potom postupne pridávame mokré suroviny: vajce, rozpustené maslo a mlieko. Vymiešame na hladké cesto.
Na jemnom strúhadle nastrúhame 2 jablká a vmiešame do cesta. Nakoniec primiešame hrozienka. Cesto plníme do dier v plechu na muffiny. Cesto má byť tak 1 cm pod okraj diery.
Pečieme cca 20 minút v rúre vyhriatej na 190 stupňov. Podávame s džemom, mliekom, zmrzlinou, šľahačkou, čokoládou,..

08.10.2008

Podobné recepty