Šošovicová polievka s bielym vínom

Potrebujeme:

150 g šošovice, ½ cibule, 50 g mrkvy, 50 g petržlenu, 1 kocku masoxu, 100 ml bieleho vína, 80 g klobásy, 4 zrnká celého čierneho korenia, soľ

Ako na to:

Prebratú umytú šošovicu namočte na 2 hod. do vody. Potom prepláchnite a scedenú nasypte do hrnca, zalejte vodou a dajte variť. Pridajte očistenú a nadrobno nakrájanú cibuľu, očistenú, na kocky nakrájanú zeleninu. Polievku trochu osoľte, okoreňte celým korením a uvarte takmer domäkka. Masox rozmiešajte v 100 ml horúcej vody, vlejte do polievky, pridajte víno, nakrájanú klobásu, premiešajte a uvarte domäkka.

27.06.2006

Podobné recepty