Palacinky s kyslou kapustou
Cesto na 8 palaciniek: 130 g hladkej múky, 330 ml mlieka, 2 vajcia, 1 ČL vegety, soľ
Plnka: 500 g kyslej kapusty, zaváraná kapia, petržlenová vňať, nejaká údenina najlepšie slanina (nepovinné),
Vrch: strúhaný syr
Z múky, vajec a mlieka metličkou vymiešame palacinkové cesto, dochutíme vegetou a soľou. Necháme chvíľu odstáť.
Kým cesto odpočíva, vyrobíme si plnku. Kapustu poriadne vyžmýkame. Do vyžmýkanej kapusty primiešame kápiu, pokrájanú údeninu a petržlenovú vňať.
Z cesta upečieme palacinky. Pri ich pečení iba olejujem panvicu pierkom pred každým kúskom, palacinky nie sú potom mastné.
Plnkou naplníme palacinky a poukladáme ich na plech, ktorý sme si vyložili papierom na pečenie. V rúre predhriatej na 180 stupňov zapekáme tak 15 minút. Asi 10 minút pred koncom palacinky posypeme strúhaným syrom a dopečieme.
Podávame s niečím kyslým, napríklad uhorkou, kapustou alebo hodí sa aj kečup, tatárka.