Jahodová torta
Korpus: 100 g polohrubej múky, 2 lyžičky kypriaceho prášku, 100 g cukru, 1 vrecúško vanilínového cukru, 100 g Hery, 3 vajcia
Pudingový krém: 2 lyžice cukru, 1 vrecúško pudingu s vanilkovou príchuťou, 4 dcl mlieka
Náplň: 500 g jahôd, 2 balenia tortového želé, 1/2 l vody, 3 lyžice cukru
Do misy dáme všetky suroviny na korpus a elektrickým šľahačom spracujeme na cesto, najprv krátko na najnižšom stupni, potom na najvyššom stupni 2 minúty.
Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Dáme piecť. Pečieme asi 20 minút pri teplote 180 °C. Korpus necháme vychladnúť. Potom nožom uvoľníme okraj formy a korpus preložíme na servírovací tanier. Okolo korpusu upevníme očistený okraj tortovej formy.
Puding uvaríme podľa návodu, ale len v 4 dcl mlieka s 2 lyžicami cukru. Uvarený puding necháme 15 minút chladnúť, a potom polejeme korpus. Necháme úplne vychladnúť.
Jahody nakrájame na silnejšie pozdĺžne plátky a vyskladáme ich od stredu torty (vytvoríme akési kruhy z jahôd). Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Polejeme ním jahody a necháme stuhnúť. Po úplnom stuhnutí uvoľníme nožom okraj formy a zložíme ho z torty.