Rizoto
ryžu, huby môžu byť aj sušené aj čerstvé, 2 veľké cibule, 4 strúčiky cesnaku, 2 kuracie prsia, menšiu konzervu hrášku a kukurice, korenie, soľ, trochu červenej papriky, olej, 1 slepačí bujón v kocke
Ako na to:Na oleji ošmahneme cibuľu s cesnakom, pridáme ryžu, trochu ju ošmahneme a zalejeme vodou. Osolíme a dáme variť.
Kuracie prsia očistíme, nakrájame na kocky a ošmahneme na oleji. Pridáme kocku bujónu, korenie, soľ a červenú papriku. Keď sa mäso zatiahne troška ho podlejeme vodou a pridáme sušené huby (môžu byť aj čerstvé), kukuricu a hrášok. Všetko spolu podusíme, a keď je ryža uvarená zmiešame spolu na miernom ohni.
Naservírujeme na taniere a posypeme nastrúhaným syrom.