Torta s ricottou
Cesto: 2 hrnčeky hladkej múky, 1 hrnček práškového cukru, 2 vajcia, 1/2 prášku do pečiva, 2 PL rumu, 2 PL kakaa, hrnček oleja, hrnček mlieka
Ricottová plnka: 1-2 ricotty, 3 vanilkové cukry, 1 PL práškového cukru
Na posypanie: práškový cukor
Ak nemáte ricottu, kľudne dajte plnotučný hrudkový tvaroh.
Do misy nasypte hladkú múku, pridajte práškový cukor, prášok do pečiva (nedajte celý, iba polovičku), dve vajíčka, dve lyžice kvalitného kakaa, olej, mlieko, dve lyžice rumu. Formu vymastite tukom, posypte hrubou múkou a vylejte do nej polovičku cesta.
Na plnku použite jednu alebo dve ricotty a vymiešajte ich s vanilkovým a kryštálovým cukrom podľa chuti. Plnku malou lyžičkou navrstvite na polovičku cesta. Nalejte zvyšnú časť cesta, zakryte alobalom a dajte do rúry. Koláč pečte necelú hodinku pri 180 stupňoch.
Upečenú tortu nechajte vychladnúť, zložte tortovú obruč a husto posypte práškovým cukrom.