Syrová roláda
2 x 200 g tvrdého syra (Eidam a pod.)
Plnka: 1 konzervu miešanej ster. zeleniny (hrášok, mrkva, kukurica), celé balenie taveného trojuholníčkového syra, 200 g masla, 2 lyžice horčice, 15 dkg šunky, príp. soľ na dochutenie plnky
Do misky dáme zmäknuté maslo, celý tavený syr a horčicu. Poriadne vymiešame. Keď sa nám bude zdať málo slané, primiešame aj soľ. Z konzervy zlejeme vodu a zeleninu opatrne primiešame k syrovej náplni. Celý kus Eidamu vložíme do nového igelitového sáčku a zviažeme.
Syr dáme do vriacej vody na cca 5-7 minút, aby bol tvárny. Zmäknutý syr vyberieme rýchlo zo sáčku na potrav.fóliu a vyvaľkáme rýchlo na plát tenký cca 3-4 mm. Rozotrieme plnku a rýchlo zvinieme do rolády. Zabalíme do fólie a dáme stuhnúť do chladničky. Po stuhnutí krájame zošikma na mini roládky.