Jablkovo-piškótová torta
Potrebujeme:
750 g olúpaných nahrubo nastrúhaných jabĺk, 4 dcl vody, 2 Zlaté klasy, 6 PL kryš.cukru, piškóty podľa potreby (cca 3 malé sáčky)
Ako na to:Nastrúhajte si jablká. Pridajte 6 PL kryšt.cukru. Do hrnca dajte 2 dcl vody a do vody dajte jablká s cukrom. Potom pridajte 2 Zlaté klasy vymiešané v 2 dcl vody. Nechajte prejsť varom.
Ešte horúcou zmesou polejte, v tortovej forme poukladané piškóty. Na jablká dajte piškóty. Na piškóty opäť jablká. Taksa to opakuje, až kým sa jablká neminú.
Dajte stuhnút do chladničky. Dobre chutí so šlahačkou.
04.09.2008