Rybie filé s jablkami
rybie filé, maslo, jablká, nízkotučný jogurt, mlieko, kari korenie, kryšt.cukor, soľ, tekuté korenie, citrónový koncentrát, horčicu
Ako na to:V ohňovzdornej mise udusíme file. Misu vymastíme maslom a rozložíme file. Na file poukladáme kúsky masla a podlejeme vodou. Dusíme do polomäkka. Potom odstránime prikrývku z misy a na file poukladáme očistené a na tenké plátky nakrájané jablká (najlepšie sú žlté jablká alebo také, ktoré nie sú kyslé).
Pečieme v rúre bez vrchnej časti misy - odokryté. Keď sú jablká mäkké, všetko zalejeme omáčku a ešte chvíľu dopekáme.
Omáčka: Zmiešame nízkotučný jogurt, mlieko, kari korenie, kryšt.cukor, soľ, tekuté korenie, citrónový koncentrát. Nevaríme.
Nalejeme na file a dáme do rúry, kde sa všetko spolu prevarí.