Dusená teľacia pečeň
800 g teľacej pečene, 100 g slaniny, 100 g masla, ½ l mlieka, 200 ml kyslej smotany, 2 PL hladkej múky, 200 ml mäsového vývaru
Ako na to:Pečeň odblaňte a očistenú namočte do mlieka na asi 1 hod. Slaninu nakrájajte na dlhšie prúžky, ktorými prešpikujte osušenú pečeň. Na panvici rozpáľte maslo a pečeň na ňom opečte z oboch strán. Osoľte, okoreňte, prilejte zohriaty mäsový vývar, zakryte a duste na miernom ohni asi 30 min. Keď treba, prilejte ešte trocha mäsového vývaru. Podusenú pečeň nakrájajte na plátky, upravte na ohriatu misu, ktorú uložte do teplej rúry. V kyslej smotane rozmiešajte múku, pridajte vypečenú šťavu z pečene, trocha povarte a nalejte na plátky pečene. Do šťavy môžete podľa chuti pridať aj trochu kaviáru. Podávajte so zemiakovou kašou.