Obličky s mandľami
400 g obličiek, 50 g mandlí, 1 pór, 50 g šampiňónov, 1 zelená paprika, 100 ml dezertného červeného vína, 1 menšia cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, 40 g masti, 20 g hladkej múky, mäsový vývar, nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať, soľ
Ako na to:Obličky rozrežte, vyčistite a umyte. Nakrájame ich na kocky, osoľte a opražte v rozpálenej masti. Pridajte pór, cibuľu, papriku a šampiňóny - všetko nakrájané na plátky. Opražte, pridajte rozotretý cesnak a nasekané olúpané mandle. Podlejte mäsovým vývarom, vínom a uduste do mäkka. Zahustite múkou, ktorú ste nasucho opražili. Chvíľu povarte a posypte petržlenovou vňaťou.
Podávajte s varenými zemiakmi alebo hranolkami a ananásovým kompótom.