Bravčová kapsa plnená syrom a mäkkou salámou
bravčové karé s kosťou, tvrdý syr, mäkkú salámu, soľ, korenie, olej, mletú červenú papriku, cibuľu, hladkú múku (solamyl)
Ako na to:Bravčové karé si vykostíme a z kostí môžeme uvariť vývar. Rezne si naklepeme, osolíme, okoreníme a plníme zmesou nastrúhaného tvrdého syra a na rezančeky narezanej mäkkej salámy.
Robíme kapsy, ktoré spojíme špáradlami. Prudko opečieme na oleji z oboch strán a vkladáme do pripraveného cibuľového základu (na oleji si orestujeme cibuľu, zaprašíme paprikou a zalejeme vodou) a dusíme do mäkka (v tlakovom hrnci približne 15 minút).
Keď je mäso mäkké vyberieme na tanier, šťavu zahustíme hladkou múkou alebo solamylom a kapsy vložíme späť do omáčky. Môžeme podávať s opekanými zemiakmi a ryžou.