Punčové rezy
Cesto: 5 celých vajec, 5 PL kryšt.cukru, 5 PL polohrubej múky, 1 PL hladkej múky, 1/4 prášku do pečiva - toto cesto urobíme ešte raz = vrchné a spodné cesto (dokopy 10 vajec)
Stredné cesto: 6 celých vajec, 6 PL kryšt.cukru, 6 PL polohrubej múky, 1 PL hladkej múky, 1/2 prášku do pečiva, trochu červeného farbiva
Punčovina: 1/2 l vody, 1/2 l cukru, 1 1/2 dcl rumu, 3-4 citróny, trochu punčovej esencie, trochu sangwicku a potravinárskej farby červenej
Každé cesto šľaháme 10 minút mixérom. Pečieme v hlbšom plechu na papieri na pečenie asi tak 8-12 minút, pri teplote 180 C. Upečeným cestám dáme dolu kôrku, ktorú chytili počas pečenia.
Punčovina: 1/2 l vody a 1/2 l cukru varíme 30 min. Potom pridáme 1 1/2 dcl rumu, 3-4 citróny, trochu punčovej esencie, trochu sangwicku a potravinárskej farby červenej.
Spodné cesto natrieme lekvárom, preložíme stredným (červeným), ktorý riadne polejeme punčovinou. Tretie cesto natrieme lekvárom a natretou časťou položíme na stredné cesto, ktoré je nasiaknuté punčovinou.
Navrch dáme punčovú polevu: Skoro 1/2 kg mletého cukru, trochu sangwicku, 2 PL horúceho mlieka, vymiešame na masu, aby nebola ani riedka, ani tuhá a aby sa dala pekne natrieť na koláč. Po stuhnutí môžme ešte pofŕkať čokoládovou polevou.
Rezy sa dobre krájajú horúcim nožom.