Kuracie prsia s kuriatkami
4 prsia, ½ lyžičky mletého čierneho korenia, 2 lyžice oleja, 250 g kuriatok môžu byť aj sušené dubáky, 2 lyžice masla, soľ, 1 lyžicu sójovej omáčky, 1 smotanu, petržlenovú vňať podľa chuti
Ako na to:Kuracie prsia očistíme, umyjeme a dáme dobre odkvapkať. V prípade dubákov namočíme ich do teplej vody a tiež dáme odkvapkať. Maslo rozpustíme na panvici pri strednej teplote, huby restujeme asi 2-5 minúty. Osolíme ich a okoreníme, dáme do misky.
Mäso nakrájame buď na kocky alebo na väčšie kúsky. Okoreníme a potrieme olejom, osolíme a pri častom obracaní na rozpálenom tuku na panvici opečieme. Keď je mäso mäkké, výpek zmiešame so sójovou omáčkou a smotanovou. Pridáme huby a nasekanú petržlenovú vňať a krátko povaríme aby sa všetky chute spojili.
Podávame s ryžou alebo hranolkami. K orestovanému mäsu a hubám pridáme sójovú omáčku, zalejeme smotanou, ak je to riedke zahustíme troškou solamylu rozpusteným v troške mlieka.