Bravčové alebo hovädzie ľadvinky na cibuľke
hovädzia ľadvinka alebo (2 - 3 bravčové), ocot, cibuľa, mleté čierne korenie, soľ
Ako na to:Ľadvinky rozrežte a vymyte, odstráňte močové kanáliky. Oberte ich z tuku. Do väčšieho hrnca dajte do polovice vody a asi 2 lyžice octu. Vhoďte ľadvinky a priveďte do pomalého varu. Ak ľadvinky zapáchajú, tento proces krátkeho povarenia ešte 1-2 krát zopakujte zakaždým v novej vode. Ocot už pridávajte podľa uváženia. Obvarene ľadvinky vyberte a nakrájajte na plátky.
Medzitým si na oleji alebo inom tuku speňte cibuľku a pridajte ľadvinky. Okoreňte čiernym korením. Po krátkom orestovaní podlejte vodou alebo vývarom a duste cca 20 - 30 min. Osoľte až nakoniec.
Podávajte s ryžou, pšenom ale tiež so zemiakmi alebo cestovinou.
TIP: Pozor, ľadvinky uvoľňujú veľa látok a voda silno pení, preto radšej použite väčší hrniec.