Segedínsky guláš s liptovskou salámou
500 g liptovskej salámy, kapustu, olej, cibuľku, červenú papriku, soľ, 2 lyžice hladkej múky, sladkú smotanu, 2/5 dcl mlieka
Ako na to:Liptovskú salámu si pokrájame na kocky. Dáme si do panvice olej, pridáme cibuľku pokrájajú na drobno a taktiež si pridáme liptovskú salámu. Popražíme a posypeme červenou paprikou. Kapustu si medzi tým uvaríme a keď je uvarená vlejeme do nej liptovskú salámu. V 2/5 dcl mlieka si rozhabarkujeme hladkú múku, pridáme sladkú smotanu a všetko to vlejeme do kapusty. Keď je kapusta riedka pridáme ešte mlieko s múkou, a keď je dosť hustá iba samotné mliečko. Nakoniec ochutíme soľou a korením.