Z lístkového cesta
1 lístkové cesto, 100 g strúhaného syra (napr. Gouda), 50 g šunky, petržlenovú vňať (prip. iné bylinky), 1 žĺtko, mleté čierne korenie prip. soľ
Ako na to:Šunku nakrájame na tenké pásiky. Syr nastrúhame. Bylinky nasekáme nadrobno. Žĺtko rozmiešame s lyžicou vody.
Cesto vyváľkame na obdĺžnik a natrieme rozhabarkovaným žĺtkom. Na cesto rovnomerne rozsypeme šunku, petržlenovú vňať a syr. Posypeme čiernym korením, môžete aj trochu osoliť.
Cesto zrolujeme z dvoch smerov smerom do stredu. Zrolované cesto zabalíme do potravinárskej fólie a odložíme do chladničky asi na 20 min. Po chvíli vyhrejeme rúru na 220 C. Cesto rozbalíme a režeme asi 5 mm široké plátky a ukladáme na plech. Pečieme asi 10-12 min do zlatista. Potom necháme vychladnúť na mriežke.