Zapekaná cuketa
1 mladá cuketa, 1 konzerva krájaných šampiňónov, 1 červená a 1 zelená paprika, cibuľa, 1 kocka bujónu, 1 alebo 2 kyslé smotany, strúhaný syr, olej, trošku masla na zjemnenie a vymastenie formy na pečenie
Ako na to:Mladú umytú cuketu si prekrojíme pozdĺž na dve polovice, konce necháme. Vydlabeme vnútro tak, aby nám zostali korýtka, ktoré budeme neskôr plniť. Vložíme na maslom vymastený pekáč. Nakrájanú cibuľu doružova opražíme na oleji, pridáme vnútro cukety nakrájané na malé kúsky, papriku na prúžky a šampiňóny. Všetko spolu pražíme. Prichystáme si vývar. Uvaríme ho z bujónu, ktorý povaríme podľa návodu v 3 dcl vody. Primiešame dve smotany. Pridáme lyžičku masla na zjemnenie. Polovicu smotanového vývaru nalejeme do zeleniny a varíme dovtedy, pokiaľ sa nám voda nevyparí. Naplníme cukety. Podleje ich zvyškom vývaru. Posypeme strúhaným syrom. A upečieme do ružova.