Čokoládová bábovka s ovocím

Potrebujeme:

2 štvrťlitrové hrnčeky polohrubej múky, 1 hrnček krupicového cukru, 1/2 hrnčeka oleja, 2 vajcia, 1 prášok do pečiva, 1 vanilkový cukor, 100 g strúhanej čokolády na varenie, 50 g strúhaných lieskových orechov (nemusí byť), 200 g nakrájaného ovocia, rum, mlieko, tuk a strúhanka na formu, mlieko na riedenie cesta

Ako na to:

Ovocie zalejeme rumom a necháme asi 1 hodinu až sa rum do ovocia vsiakne. Na nabobtnané ovocie nasypeme strúhanú čokoládu a oriešky a premiešame tak, aby sa ovocie obalilo.
Potom zmiešame ostatné prísady, zalejeme ich mliekom na hustejšie cesto (najlepšie v šľahači) a do hladkého cesta vmiešame ovocie v čokoláde a v orieškach.
Dobre premiešame a vylejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej bábovkovej formy. Pečieme v predohriatej rúre pri 200 °C a po zapečení znížime na 150 °C.
Ešte mierne teplú bábovku vyklopíme a ihneď pocukrujeme múčkovým cukrom. Necháme asi 1 deň odležať a podávame.

04.08.2008

Podobné recepty