Vyprážaný zeleninový rezeň
Potrebujeme:
150 g karfiolu, 150 g mrkvy, 150 g kelu, 20 g hladkej múky, 150 g hrášku, 2 vajcia, 100 g strúhanky, soľ, korenie, 1 vajce, 5 dcl mlieka, 50 g hladkej múky a 100 g strúhanky na obaľovanie
Ako na to:Zeleninu očistite a uvarte vcelku v osolenej vode. Čiastočne uvarenú vyberte a zomeľte (okrem hrášku). Pridajte vajce, soľ, korenie, múku a strúhanku a všetko premiešajte. Zo zmesi formujte obdĺžnikové rezne, tie obaľte v trojobale a vyprážajte z oboch strán.
16.01.2007
Podobné recepty
Hovädzí rezeň Dubarry, Vyprážaný kurací rezeň so sezamom a varenými zemiakmi, Vyprážaný hrášok (do polievky) I, Rezeň s olomouckým tvarôžkami, Štefanská pečienka, Vyprážaný bravčový rezeň plnený šunkou a syrom, Liptovská ruža, Vyprážaný teľací rezeň s brokolicou, Maslový rezeň so syrom, Rezeň s broskyňou