Pečené kačacie stehná s ovocím
kačacie stehná - 4 ks, 1 veľké jablko, 50 g hrozienok, bylinková soľ
Knedle: 400 g zemiakov uvarených v šupke, 100 g hrubej múky, 80 g krupice, 1 vajce, 20 g masla, soľ
Stehná umyjeme, osolíme a vložíme do väčšej misy z janského skla. Pečieme prikryté vekom pri teplote 200 st. asi 1 a 1/2 hodiny, občas polejeme výpekom. Nepodlievame ani nepridávame žiadny tuk!!! Pred dopečením pridáme na plátky pokrájané a ošúpané jablko a namočené hrozienka, dopečieme do zlatohneda ešte 20-30 minút. Cesto na knedle pripravíme z najemno postrúhaných zemiakov a ostatných prísad - miesime rukou. Vytvarujeme 4 valčeky s priemerom asi 5cm, ktoré vložíme do vriacej osolenej vody a varíme 15-17 minút.