Hubový závin
lístkové cesto, huby alebo aj šampiňóny nakrájané na plátky, 2-3 vajíčka + žĺtko na potretie, cibuľa, koreniny: sladká mletá paprika, ml.čierne korenie, vegeta, drvená rasca, soľ, sezamové semienka...
Ako na to:Cibuľu nakrájame nadrobno, speníme na oleji a pridáme nakrájané sparené huby. Podusíme, pridáme koreniny, soľ, korenie, červenú papriku, vegetu, drvenú rascu. Môžme pridať aj nasekanú čerstvú pažítku alebo petržlenovú vňať. Dusíme, a potom pridáme vajíčka a urobíme "praženicu". Lístkové cesto vyvaľkáme. Vychladnutú hubovo-vajíčkovú masu rozotrieme na cesto. Rohy zahneme a celé zrolujeme. Potrieme vajíčkom a posypeme sezamovými semiačkami. Pečieme dozlatista.