Jablkový krémeš
Cesto: 5 vajec, 150 g polohr.múky, 150 g prášk.cukru, 1/2 balíčka prášku do pečiva, 3 PL vody
Jablková náplň: 1 kg očistených jabĺk, 2 bal. vanil.cukru
Puding: 700 ml mlieka, 2 Zlaté klasy, 100 g prášk.cukru, 40 g kryštál.cukru, 200 g masla, 250 ml smotany na šľahanie, čokol.ryža (granko)
Očistené jablká postrúhame a zmiešame s vanil.cukrom. Plech vyložíme alobalom a rozotrieme jablká. Žĺtka vymiešame s cukrom do peny a pridáme vodu. Múku zmiešame s práškom do pečiva a pridáme do žĺtkov. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov.
Cesto rovnomerne nalejeme na jablká a pečieme v predohriatej rúre (160 stup, cca 15 min). Uvaríme puding z mlieka a Zlatého klasu a kryšt.cukru. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a pridáme vychladnutý puding.
Vychladnutý koláč preklopíme a odstránime alobal. Puding opatrne natrieme na jablkovú náplň. Šľahačku vyšľaháme (môžeme dať aj stužovač) a natrieme na puding, ohádžeme ryžou a dáme stuhnúť.