Dobošové rezy
700 g hladkej múky, 3 celé vajcia, 300 g práškového cukru, 50 g masla, 1,5 balíčka prášku do pečiva, 1 dcl mlieka
Plnka: 1l mlieka, 2 žĺtka, 3 Zlaté klasy, 4-5 PL cukru, 1,5 Hery, 200 g práškového cukru, 100 g kakaa
Všetky suroviny zmiesime, mlieko postupne prilievame a vymiešame hladké cesto. Rozdelíme na 6 častí. Rozvaľkáme na silikónovú podložku alebo papier na pečenie a upečieme.
Z mlieka, klasov, cukru a žĺtkov uvaríme puding a necháme vychladnúť. Potom vymiešame druhú časť plnky a spojíme s pudingom.
Krémom plníme pláty, opatrne pritláčame, pláty sú veľmi krehké a môžu sa zlomiť. Na horný plát dáme čokoládovú polevu a necháme stuhnúť.