Kapustové závitky

Potrebujeme:

1 veľká hlávka kapusty, 15 dkg ryže, 3 dkg masla, 5 dkg zeleniny (zeler, petržlen, kaleráb, karfiol), malá cibuľka, kmín, 10 dkg čerstvých hub alebo 1 PL v soli zaváraných, 2 strúčiky cesnaku, majoránka, 8 dkg masla

Ako na to:

Kapustu umyte, dajte variť na 8 min. do teplej vody, potom ju vyberte na misu, a jej listy (mali by zostať celé) plňte plnkou.
Očistenú zeleninu nadrobno rozkrájajte a duste na masle do mäkka, za občasného podlievania vodou, v ktorej sa varila kapusta. Na panvicu dajte kúsok masla a nadrobno pokrájanú cibuľku. Keď cibuľa zružovela, pridajte k nej v teplej vode opranú ryžu, podlievajte vodou z kapusty a uduste ju do mäkka. Čerstvé huby rozkrájajte a dajte na maslo dusiť (v soli naložené huby opražte) s drveným kmínom. Na misu dajte zmäknutú zeleninu, zmäknutú ryžu, huby, rozotrený cesnak, majoránku. Na kapustové listy dajte 1 PL pripravenej plnku, zbaľte, uprostred obviažte zľahka niťou a na teplú, maslom vymastenú panvicu ich dajte na niekoľko minút piecť. Kapustový prostriedok (srdiečko) dajte do plnky alebo polievky.

21.02.2006

Podobné recepty