Čarodejkine prsty
3 poháre múky, 1 pohár masla, 1 1/2 pohára cukru, 1 1/2 ČL prášku do pečiva, 1 vajíčko, trošku citrónovej kôry, jahodový džem, vanilkovú alebo mandľovú esenciu
Ako na to:Na cesto vyšľahajte maslo s cukrom a mandľovou alebo vanilkovou esenciou do peny, potom pridajte vajíčko a ešte chvíľu šľahajte. Postupne primiešajte múku zmiešanú s práškom do pečiva a citrónovú kôru.
Cesto nechajte v chladničke odpočívať min.30 minút až 2 hod. Z cesta vyformujte tenké prsty a na koniec každého zapichnite jednu celu olúpanú mandľu (prsty vytvarujte tenšie pri pečení sa trochu roztiahnu).
Prsty poukladajte na suchý nevymastený plech a pečte pri teplote 160 C, 15-20 min. Upečené prsty nechajte chvíľu vychladnúť, potom zlupnite mandľu a tam kde bola mandľa neneste trocha červeného džemu a prilepte mandľu naspňäť. Konce môžete tiež namočiť do džemu.