Slaný koláč

Potrebujeme:

Cesto: 250 g hladkej múky, 1 vajce, 2-2,5 dcl zakysanky, 50 g Hery, 1 KL soli, 2 KL kypriaceho prášku
Obloha: paradajky (čerstvé, pasírované, pretlak + kečup), fazuľka (uvarená alebo konzervovaná), cibuľa, mrazenáú zelenina, oravská slaninka, trocha klobásky

Ako na to:

Všetky suroviny na cesto dáme do misy a vymiesime hladké cesto. Vymiesené cesto necháme 20 minúť odpočinúť. Potom ho vyklopíme na dobre pomúčenú dosku (cesto sa lepí) a vytvarujeme do bochníčka, ktorý možno preniesť na plech vyložený papierom na pečenie a roztlačíme na placku (hrúbka cca 1 cm).
Obloha: Pasírované paradajky, kečup + uvarená fazuľka. Na fazuľku môžeme dať vrstvu zeleniny podľa chute. Na to poukladáme cibuľu, slaninu a trošku klobásky. Pretlačený cesnak môžeme pridať po upečení.
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 °C.

27.11.2008

Podobné recepty