Chilli polievka
dávka na 6 l hrniec
60 dkg mletého mäsa, ½ kg fazule, 4 strúčiky cesnaku, 4 väčšie cibule, 2 fľaše (0,7 l) leča, 1 guľášová polievka v sáčku, 3 PL paradajkového pretlaku, soľ, korenie, paprika, chilli papričky, mleté korenie
Fazuľu dáme variť so soľou a s cesnakom do mäkka. V druhom hrnci opražíme do ružova cibuľu, pridáme pomleté mäso a pražíme na miernom ohni, pokiaľ sa mäso nestiahne. Keď je mäso opražené pridáme 1 KL mletého čierneho korenia, 2 KL červenej papriky a 1 KL chilli korenia. Podlejeme vodou a dusíme asi 30 minút. Potom mäso vylejeme k uvarenej fazuli, pridáme 2 lečá, paradajkový pretlak a necháme zovrieť. Nakoniec pridáme guľášovú polievku rozmiešanú v troške vody. Všetko varíme na miernom ohni asi pol hodinu.